2014. november 15., szombat

Multi Alarm kupa

Megyesi-Pytel rangadó kezdésnek nem rossz - Fotó: Kováts Máté

A hétvégén Pécsen rendezik az esztendő második GP-versenyét, a Multi Alarm kupát. Két kategóriában, A-ban és C-ben mérik össze tudásukat a versenyzők. Egyéniktől elkezdve, egynemű párosokon át a vegyespárosokig minden versenyszámot láthatnak az érdeklődök (kivétel a C női páros, ahol nem volt elég nevező). Mindenkit szeretettel várunk személyesen a Basamalom úti létesítménybe, de ha ez valamilyen okból nem lehetséges, akkor e cikk segítséget nyújthat, ugyanis folyamatosan frissülő közvetítéssel fogunk jelentkezni. A billentyűk mögött Molnár Kristóf. Kezdődjön a tánc!

Az itteni rend szerint az első hat pályán játszanak a versenyzők, jelenleg az ifjabbik Pytel mérkőzését nézzük a MASE törzsszurkolókkal. Az első szettben nem tudott az erő és a fizikum érvényesülni, a techinás játék egyenlőre hatékonyabb. Ha egy külső szemlélő ebben a pillanatban rápillantana a mérkőzés eredményjelzőtáblájára, nem gondolná, hogy Gergő jó hét évvel fiatalabb a pályát vesztesként elhagyó Megyesinél. Hiába, a technikai tudás még egy ilyen fizikális sportágban is legyőzheti a fizikailag erősebb játékost.

Izgalmakban továbbra sincs hiány, Dubicz Máté fejben 18-9-nél sem adta fel Szerecz Marci ellen, majdnem meg lett az első játszma. Most viszont nagyon megy a szekér, döntőszett gyanús a találkozó.

Szécskay Manó is szépített, az egyes pályán is jöhet a döntő játszma. Kezd kialakulni egy igazi rangadó! Nagy-Szabó Levente nem hagyja magát. Egy gyors 6-1-es roham némi diadalüvöltéssel megspékelve. Út a végső sikerhez? A válasz: nem. Egy rossz bírói ítélet és egy hálón megpattanó labda elég Manó győzelméhez.

Itt ül mellettem Pytel Gergő, őt kérdezem most győzelmének szakmai hátteréről. Szerinte a siker legfontosabb összetevője az volt, hogy jól ki tudta mozgatni a nála talán még háromszor is nehezebb Megyesit, míg legfőbb fegyverét, a leütését tökéletesen tudta hatástalanítani. Következő ellenfele Piliszky András lesz, aki már nagyobb falatnak tűnik.

Csemege mérkőzések következnek. Gradwohl Dani Elek Marci ellen, míg Pytel Bence Pádár Pali ellen mérkőzik. Mindkét esetben volt klubtársak csatájáról van szó, úgyis mondhatnánk: multisok az ex-multisok ellen. Érkezik melléjük egy Csiszér Levente-Szenjai Balázs és egy Piliszky András-Pytel Gergő csata. Hat pályán öt multis és három ex-multis.

Generációk csatája. Egyik oldalon a hazaiak nagy reménysége, Szenjai Balázs, a másikon a debreceniek rutinos Csiszér Leventéje. Vajon a tapasztalat vagy a fiatalság fog érvényesülni?

Bence behúzta! Ütős srácunk a Mecsekből döntőjátszmára kényszeríti a második kiemelt Pádár Pált. Nincs egyszerű dolga Bencének, az előbb majdnem leszerelte a tetőszerkezetet a segesdi srác egy leütéshez való felugrással...

Fokozódnak az izgalmak

Balázs nagy bravúrral megfordította a játszmát, a hármason is döntőszett következik.

Közben kihullott az első nagyvad is, Pytel Bence szetthátrányból jött vissza a második helyen kiemelt Pádár Pál ellen, és lépett így tovább a legjobb 8 közé.

Újabb bravúr. A másik hazai tehetség, Szenjai Balázs is győzött, szintén szetthátrányból visszatérve. A döntő játszmában már érvényesült a jobb állóképesség és a fiatalság a rutinnal szemben. Viszont minden a Tóth Henrik-csapatnak sem jöhet össze, Pytel Gergő nagy csatában, 23-21-re kapott ki Piliszky Andrástól a döntő játszmában.

Szécskay Manó megint a lehető legszorosabbra hozza a meccsét, most éppen a magyar tollas szamurájával, Szikra Csabával viaskodik a döntő játszmában. Manót nyugodtan elnevezhetjük háromszett specialistának, ezt a meccset is behúzta, tovább menetelve a negyeddöntőbe.

A hosszabb-rövidebb szünetekért elnézést kérünk, jelenleg éppen a vegyes páros küzdelmek zajlanak, és az izgalmak miatt elég nehéz a folyamatosan frissülő tudósítás. De nincs probléma, dolgozunk az ügyön.

Nagy meccs van kialakulóban. Egyik oldalon a debreceni Gonda-Pádár duó, a másikon a pécsi Bogdán-Atthaviroj. Rendkívül kiélezett a csata. A végén kijön a tudáskölünbség, a thaiföldi játékos vezetésével magabiztosan nyernek a pirospólósok.

A férfi negyeddöntők izgalmai még a nyolcaddöntőkéit is felülmúlják. A centerpályán egy Gradwohl-Szerecz örökrangadó megy, míg a hatoson az ex-debreceni Mester Józsi viaskodik a szenior Európa-bajnok Gebhard Tamással.


Örökrangadó - Gradwohl-Szerecz - Fotó: Kováts Máté
Összeállt az újabb álompárosítás, Pytel Bence megpróbál visszavágni a tavalyi OB-n elszenvedett vereségéért a döntőszettkirály Szécskay Manó ellen.

A sok jó mérkőzés közül szinte lehetetlen választani, most megpróbálok, fókuszáljunk Bence és Manó csatájára. Fontos tudni, hogy a tavalyi U19-es magyar bajnokságon is találkoztak egymással a srácok, akkor egy nagyon szoros, kiegyenlített, izgalmas mérkőzésen végül Manó nyert, aki később meg sem állt a bajnoki címig. Mindketten balkezesek, ez külön érdekesség.

A két maratoni negyeddöntő közben végetért, Mester Józsi döntő szett 21-19-re nyert a generációk csatájában, míg Gradwohl Dani ismét megverte a Vízműves Szerecz Marcit, ezzel biztosítva helyét az elődöntőben.

Bence behúzta az első játszmát! Hektikus küzdelemben, 3-9-ről 20-13-ra fordítva, végül 18-ra nyerte az első felvonást.

Miközben Bence még küzd, Szenjai Balázs már behúzta két szettben Piliszky András ellen, így elődöntős.

Manó végül nem cáfolt rá specialitására, a három szettes győzelmek királya ismét behúzta a döntő játszmát, ezzel egyedüli nem pécsiként csatlakozott a másik három legjobb játékoshoz.

A nap zárásaként érkezik két rangadó: Gradwohl Dani Szenjai Balázzsal, míg Mester Józsi Szécskay Manóval küzd meg a döntőért. A hangulat adva, az izgalmak garantálva, a kérdés már csak az, ki lesz a két legjobb a hétvégén.

Egy Multis biztosan lesz a döntőben
Drámai végjátékban, 22-20-ra Gradwohl Dani nyerte az első szettet, még egy játszmalabdát is hárítania kellett. A második szett már csak a feléig volt izgalmas, utána egy ellenállhatatlan rohammal megtörte Balázst Dani, így magabiztosan behúzta az elődöntőt. Az első kiemelt ott van a fináléban.

Ahogyan a másik pécsi is, ugyanis három szettben legyűrte a döntő szettben verhetetlen Szécskay Manót, így holnap Gradwohl-Mester finálét rendeznek. Akár mondhatnánk is, hogy bejött a papírforma. De nem mondjuk, mert a mezőny nagyon kiegyenlített.

A legmagasabb színvonalú A egyénik után következnek a legizgalmasabb A párosok. A két elődöntőben a pécsi duó méri össze erejét a Kereszti-Szikra párossal, míg a debreceniek a Megyesi-Tóth formációval mérkőznek.

Érik a meglepetés? A Csiszér-Pádár páros elvesztette az első szettet. És igen... Két viszonylag sima szettben nyert a Megyesi Norbert-Tóth Dániel páros.

Megvan a második finalista duó is: a hazaiak párosa, Gradwohl Dani és Bomb megverte a Zrínyis egységet, így holnap ebben a kategóriában is lesz pécsi érdekelt.

A mai napra a közvetítés végetért, természetesen a további eredményekről is be fogunk számolni, semmiről sem fognak lemaradni az olvasók.

A tegnapi nap sok kérdésre adott választ. Legelőször is kiderült, hogy 12 órában tudósítani nem egyszerű feladat. Ennek köszönhetően az élőnek meghirdetett közvetítés sokszor tetszhalott állapotba került, olyanra is volt példa, hogy egy teljes órán keresztül nem került ki szöveg. A másik tanulság az volt számomra, hogy mivel 6 pályán egyszerre mentek az események, sajnos a C kategória és a női versenyszámok háttérbe szorultak. A hiányokat így utólag pótolnám.

Külön kiemelném a hazaiak legifjabb tehetségét, Papp Tittinát, aki ugyan még a 14-et sem töltötte be, máris az A kategóriában viaskodott. Egyéniben nem volt szerencséje a sorsolásnál, a későbbi győztes debreceni Gonda Daniellával kezdett. A bravúr még elmaradt. Vegyespárosban Pytel Gergővel az oldalán három szettben maradtak csak alul a Kereszti-Pásztor duó ellen. Ám ami nem jött össze egyéniben és vegyesben, az sikerült női párosban. Bogdán Nikivel az oldalán egyből a döntőig meneteltek. Sajnos az aranyérem már nem lett meg, győzött a debreceniek rutinja.

Női egyéniben nem történt meglepetés, Gonda Daniella győzött esélyeshez méltó versenyzéssel. A vegyespáros versenyszámban szintén bejött a papírforma, a pécsi alakulat Bogdán Nikivel és Bombbal otthon tartotta a trófeát.

Az egyik legjobban várt versenyszámban, férfi egyéniben nem maradt el a csata. A két multis versenyző alaposan kitett magáért, döntő szettben végül Gradwohl Dani nyert, vagyis az első kiemelt. Férfi párosban viszont alaposan borult a papírforma, a "lesajnált" Megyesi-Tóth páros legyűrte a kissé már megfáradt hazai Gradwohl-Bomb alakulatot.

A hétvége legeredményesebb versenyzője Gonda Daniella lett 2 aranyéremmel A kategóriában, míg Bogdán Nikinek, Gradwohl Daninak és Bombnak egyaránt 1 arany-1 ezüst jutott. Két nap kőkemény küzdelem után végetért a Multi Alarm kupa. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése