2013. október 28., hétfő

És jött Perea!Kolumbiai szupersztár
 
Vasárnap kora este. A közszolgálati televízióban magyar bajnoki mérkőzést közvetítenek. A tabellát vezető Videoton játszik a szintén az élbolyban tanyázó Budapesti Honvéddal. A második félidő közepén kapcsolódom be a közvetítésbe. Döntetlenre áll a mérkőzés. Ez már azért is szívmelengető, mivel a székesfehérvári csapat hazai pályán nem hogy nem kapott ki eddig, még pontot sem veszített. Na, majd most veszítenek, gondolom magamban.

Nézem a képernyőt, és számolok. Azt lesem, hányadszorra sikerül magyar játékost felismernem. Az első néger, az biztos nem magyar. A második szintén néger. A következő meg valami ics, úgyhogy ő is biztos külföldi. Na, most mutatják Nikolicsot, ő azért már félig magyar! Ha őt nem számítjuk, akkor hatodikra tűnik fel Sándor György, mint magyar labdarúgó. Lehet, hogy csak véletlenül sikerült kifognom az egyedüli négy és fél légióst…

Utána is nézek. A kezdőcsapatokban a 22 játékosból mindössze 7 és fél magyar. A maradék 14 és fél légiós. Az idegenek közül négy néger, három csak sötétebb bőrű, egy valószínűsíthetően délszláv, a többiek nemzetisége viszont számomra rejtély… Akárcsak két nyugati szupercsapat, vagy két soknemzetiségű világbirodalom!

A 76. percben pályára lép a Honvéd új szerzeménye, Perea. Ránézésre ő is külföldinek tűnik… De sebaj, hiszen majdnem megszerzi első érintésével a vezető Honvéd-találatot! A 83. percben aztán helyreáll a világ rendje, Torghelle Sándor foglalja el az őt megillető helyet a lecserélt Nikolics posztján.

Következik a mérkőzés hajrája. A 90. percben Ikenne-King húz el a szélen, bead, majd érkezik Perea! Gól! Vezet a Honvéd! Első magyar bajnoki mérkőzésén rögtön gólt szerez a legújabb szerzemény! Ez ám a bemutatkozás!

A meccset végül megnyeri a Kispest, így először visz el csapat pontokat a Sóstói-stadionból. Igaz, a Videoton még így is vezeti a tabellát, de legalább nem olyan nagy előnnyel, mintha megnyerte volna ezt a meccset… A Honvéd meg felkúszik a tabella negyedik helyére. Mert jött Perea!

Huszonnyolc évvel ezelőtt valószínűleg nem Perea jött volna, hanem mondjuk Détári, vagy Esterházy. Huszonnyolc évvel ezelőtt valószínűleg nem 14 és fél légiós szerepelt volna a kezdőcsapatokban, hanem mondjuk 0… Mégis akkoriban valahogyan többen szurkoltak ezeknek a kluboknak, sőt talán kicsit eredményesebbek is voltak ezek a bizonyos csapatok…

Ha jól emlékszem huszonnyolc évvel ezelőtt a Videoton UEFA-kupa döntőben játszott a Real Madrid ellen, a Honvéd meg Magyar Népköztársasági Kupát nyert. Idén a Videoton kizúgott az Európa-Liga selejtező első meccsén egy nevesincs délszláv csapat ellen, a Honvéd meg a Vojvodina ellen omlott össze… Van azért egy kis kontraszt…

A legjobban mégis nyolcéves húgom megjegyzése tükrözi a mérkőzés hangulatát. Miután lefújta a bíró az összecsapást, megkérdezte: „Most akkor nyertek a magyarok?”

Persze, hogy nyertek, hisz jött Perea!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése