2014. május 2., péntek

Verhetetlenül búcsúzik az L. K. Bulls



Aranycsapat
 
Április a Janusban a fociról szólt. Nem az érettségi felkészülésről, vagy a napirendszerű témazárókról. Minden nagyszünetben a pályára szegeződtek a tekintetek. A kérdés az volt, ki nyeri a házibajnokságot, ismétel-e az L. K. Bulls, vagy új bajnokot avatunk. 11 csapat három csoportban kezdte meg a vetélkedést az aranyérmekért.

Már a sorsolás után eldőlt, hogy kissé igazságtalanra sikerült a csoportok beosztása. A C jelű hármast nyugodtan nevezhettük halálcsoportnak, ugyanis a regnáló ezüstérmes Surmók mellé a vegyes összetételű Dezső, a disznó és a tizedikes elit futballistákból álló Utolsokk FC került.

Miközben Somfai Tamásék azon törhették a fejüket, hogyan fognak egyáltalán a csoportból továbbjutni, addig a 9.B-sek a markukba nevethettek, ugyanis a nem túl izmos S.Z.L.A.M.B. FC-vel és egyedüliként komoly játékerőt képviselő 8.D-sekkel került egy négyesbe két együttesük.

A címvédő L. K. Bullsnak édesmindegy volt, kivel kerülnek össze a csoportküzdelmek során, nekik minden mérkőzés megnyerése kötelező volt. Most a nyíltan éremért harcba szálló Kádáristákkal, a titokban meglepetéscsapatnak készülő Beba FC-vel és a legfiatalabbként komoly eredményre még nem számítható hetedikesekkel hozta őket össze a sors.

A csoportküzdelmek hamar el is kezdődtek, a várakozásoknak megfelelően szoros összecsapásokat csak a C csoportban láthattunk. Itt az Utolsokk FC biztosította be először helyét a legjobb 8 között, miután magabiztosan verte meg a másik két csapatot. A második helyről döntő összecsapáson az összeszokottság hiányának jelei ütköztek ki Dezső, a disznón, a Surmók pedig kíméletlenül ki is használták a kínálkozó lehetőséget, továbbléptek a kieséses szakaszba.

Az A csoportban komolytalan játék folyt. A nyolcadikos Dér-Dankó csatárpáros játékszerévé vált a kvartett, felváltva rugdosták a gólokat, a S.Z.L.A.M.B. FC ellen például összesen kilencet. A másik két továbbjutó helyért házon belüli csatában a Dikinder javára billent a mérleg. A Nagyfiúk lettek a harmadikak.

Sokáig nem őrizhette meg vezető helyét a legnagyobb különbségű győzelem kategóriában a nyolcadikosok mészárlása. A Csete Soma, Kertvéllessy András, Kardos Ábel, Ócsai Gergő fémjelezte Kádáristák ugyanis nagyon bekezdtek a hetedikesek ellen. Öt perc játék után 5-0-ra vezettek. Habár 20 találat nem született végül, és a második félidőben alaposan le is álltak a srácok, így is 11-2 lett a vége. Természetesen mind a négy Kádárista betalált, még a kapus Csete Soma is mesterhármast szerzett.

A címvédő alakulat pont annyit mutatott, amennyit kellett, mindhárom mérkőzését megnyerte. Ugyanakkor az A csoportban folyó események láttán hamar leszögezhettük, hogy Kungl Ádám idén biztosan nem lesz gólkirály.

A csoportmásodik helyért folyó csatát 2-1-re nyerték a Kádáristák, így nyugodtan készülhettek a Dikinder elleni negyeddöntőjükre az elődöntőbe-jutás majdnem biztos tudatában.

A negyeddöntőkben így Kádáristák-Dikinder, 8.D-Beba FC, Utolsokk FC-Nagyfiúk és L. K. Bulls-Surmók mérkőzéseket láthattak az érdeklődők. A párosítások közül egyértelműen kiemelkedett a tavalyi döntő visszavágója, az L. K. Bulls-Surmók összecsapás. 2012 novemberében bár egy kis ideig szorosnak tűnt a meccs, végül Kungl-gálával 4-1-re nyert az esélyesebb csapat. A két együttes összetétele mindössze egy helyen változott, sérülés miatt kikerült Nagy Dániel a Bulls keretéből.

Most sem rakták volna sokan a pénzüket a Mészáros-legénységre a meccs előtt, végül mégis izgalmasabbra sikerült a visszavágó, mint az első találkozás. A torna egyik legszínvonalasabb mérkőzésén végül 1-0-val a Center Autósiskola által szponzorált(?) végzősök nyertek, ezzel pedig megváltották további két mérkőzésre a jegyüket.

A másik két csoportelsőnek már nem kellett ennyire megizzadnia, mind a nyolcadikosok, mind a tizedikesek simán léptek tovább az elődöntőbe. Természetesen most sem maradt gól nélkül a Dér-Dankó duó, viszont Kovacsics Máté is betalált. Ennek pedig még lesz szerepe a későbbiekben.

A négy negyeddöntő közül mindezek ellenére egyértelműen kiemelkedett a Kádáristák Dikinder elleni összecsapása, ahol nem éppen mindennapi dolgok történtek meg…

A mérkőzés előtt egyértelműen a 11.C keménymagjából és Kertvéllessy András vendégjátékosból álló csapat számított az esélyesebbnek. A későbbi végeredmény szempontjából fontos tényező, hogy a Kádáristák győzelmük teljes tudatában léptek pályára, pedig Madár András sérülés miatt csak az oldalvonalról szurkolhatott.

A kissé elbizakodott tizenegyedikesekkel szemben pedig egy igazi túlélőcsapat, a továbbjutását talán pont szerencsés sorsolásának köszönhető Dikinder állt. A kilencedikesek bár nem nagyon mutatták, titkon a továbbjutásban reménykedve léptek pályára.

Úgy indult a mérkőzés, ahogyan azt minden korábbi Kádárista-meccsen megszoktuk. Óriási nyomással, majd korai vezető találattal. A gólszerző a bükkösdi Messi, Ócsai Gergő volt. Amilyen jól kezdi a meccseket a tizenegyedikes alakulat, olyan rosszul folytatja. A vezetés tudatában hátrébbhúzódnak, nem igazán támadnak, ha mégis, akkor visszamaradoznak, nem mennek vissza védekezni. Hiába a lelkiismeretes Kardos Ábel játéka a középpályán, csak nem jött az a második találat.

A fordulás után sem változik a játék képe, sok az eladott labda, csak megy az idő. Ez persze a Kádáristáknak kedvez. A hajrában aztán egy gyors lerohanás után Ócsai Gergő elé pattan a labda, hatalmas ziccer, a kapu üres, ő azonban mellé kotorja a labdát. Nem sikerül a duplázás.

Aztán elérkezünk a 18. perchez. Elveszítik a labdát a Kádáristák, megindul a Dikinder. Nem futnak vissza védekezni Ócsaiék, csak Kertvéllessy András rohan fejvesztetten hátrafelé. A labdát vezető kilencedikes a kapus elé keveredik, Csete Soma kiront a kapuból, szerelné, de nem tudja, mert összeakad Kertvéllessyvel. A labda tovább pattog, be a kapu elé, ahol éppen egy kilencedikes várja. 1-1.

Normál esetben ilyenkor megnyugszik a gólt kapó csapat, majd kissé visszafogottabban, de elkezd támadni. Egy normális csapat ezt tenné. Jelen esetben viszont ne felejtsük, a Kádáristákról beszélünk. Egy olyan csapatról, ahol a kapus is mesterhármast lő egy meccsen, ahol mindenkinek benne van a vérében a gólszerzés. Természetesen most sem tagadhatják meg magukat, fejvesztve tör előre mindenki támadni. Csete Soma ellenállást nem tűrően vág fel minden kilencedikest, aki elé kerül, miközben megfélemlítő ordításaival terrorizálja az ellenfelet.

A taktika most nem jön be, elveszítik a labdát, félpályáról betalál az üres kapuba a Dikinder. A Kádáristák nem váltanak, jön az újabb gól, majd még egy, így 4-1 a vége. A Dikindernek…

A csapat, amelyik megszorongatta a címvédőt, tizenegy gólt lőtt a hetedikeseknek kiesik a negyeddöntőben. A következmények felbecsülhetetlenek. Nézőszám visszaesés, Csete Soma rombolás a lefújás után, Kertvéllessy András ravasz ajánlatai, mindenre számíthatnak a sokkból még fel sem ocsúdó szervezők. Végül fél órába kerül mire elcsendesülnek az indulatok, ehhez azonban Tátrai Dóra életmentő segítségére is szükségünk volt.

A botrányos negyeddöntő után a Dikinder ott folytatta, ahol abbahagyta. Az elődöntőben mondjuk ehhez szükség volt Dankó Richárd fenomenális színészi alakításaihoz is. A kilencedikesek meg nem adott gólja után a 8.D szerezte meg a vezetést, majd újból betalált. Ezt már a 9.B sem nézhette tétlenül, többször is összeakaszkodtak a játékosok, végül még sem tört ki tömegverekedés. A döntőbe a 8.D jutott, Dankóék pedig kaján vigyorral az arcukon hagyhatták el a pályát, látva az őrjöngő dikindereseket.

A feltörekvő tehetségek, köztük a 22 gólig jutó Dér-Dankó páros

Amilyen botrányos volt az egyik elődöntő, olyan színvonalasra sikerült a másik. A torna talán két legjobb csapatának összecsapásán mindössze egy gól döntött az L. K. Bulls javára, 3-2 lett a vége. Kungl Ádámék ismét bizonyították klasszisukat, 0-1-nél sem omlottak össze, okos, technikás játékkal fordítani tudtak. Dicséret illett a tizedikes ellenfelet is, akik jövőre már a torna favoritjaként próbálkozhatnak újra.

A döntő napjára úgy készülhettünk, hogy szinte biztosra vehettük, a gólkirály személye a 8.D-ből fog kikerülni, miután Dankó Ricsi 11 góllal, Dér Dani 10 találattal állt az utolsó meccsek előtt. Őket Kovacsics Máté követte 6 góllal. L. K. Bullsos játékos nem veszélyeztetett.

Bronzmérkőzéssel indult a nap, a második órában a Dikinder és az Utolsokk FC csapott össze. Az összecsapásból végül Kovacsics-gála lett, a 10.C minden pályán lévő játékosa egy emberrel akart gólt lövetni, Métával. A feladatukat olyannyira hatékonyan teljesítették, hogy a 6-1-re megnyert mérkőzésen Kovacsics hatszor(!) zörgette meg a nem létező hálót. Ezzel pedig egyből fel is jött a góllövőlista első helyére, egy találattal megelőzve Dankó Ricsit.

Április 29-ének nagyszünetében pedig eljött a pillanat, amire mindenki várt, elvégezték a kezdőrúgást a csapatok a fináléban. A tét: a házibajnokság megnyerése. A szereplők: a címvédő, toronymagas esélyes L. K. Bulls és a kissé lesajnált, pici Messikből álló 8.D.

A mérkőzésre megtelt az udvar, mindenki helyet foglalt a nézőtéren, aki számít. Az érdeklődőknek nem is kellett csalódniuk, hamar megszerezte a vezetést a piros pólóban játszó tizenkettedikes gárda. A második félidőre kissé enyhült a nyomás, több lehetősége is akadt a fiataloknak, végül mégis Kungl Ádám pillanata következett. A tavalyi fináléban is betaláló pécsváradi fiú most sem akart tétlenül hazamenni, elegáns sarokkal szerzett találatával megőrjítette a nézőteret.

Más csapatok valószínűleg már rég feladták volna a legyőzhetetlen L. K. Bulls ellen, a 8.D azonban nem így tett. Először Dér Dani szépített, majd az utolsó percekben már egyre inkább irányító Superman-gárda pillanatai következtek. Többször is növelhette volna góljainak számát Dér, a legnagyobb esélye mégis Schneider Ákosnak volt, aki a mérkőzés utolsó momentumaként kapuvasra emelt egy labdát.

Nem történt meg hát a csoda, címet védett az L. K. Bulls, így bizonyítottan is verhetetlenül ballagtak el a fiúk. Több csapat is megfoghatta volna őket, de ők mindig kivágták magukat a nehéz szituációkból. A foci örökös Janusos királyaként búcsúzhat Emmert Gergő, Herlett Simon, Hollóvári Gergely, Kungl Ádám és László Levente. Jövőre viszont biztosan új bajnokot avatunk, erre a legesélyesebb az Utolsokk FC, 8.D, Kádáristák hármasból fog kikerülni.

Azt majdnem elfelejtettem, hogy a gólkirályi címet végül huszáros hajrával az a Kovacsics Máté szerezte meg, aki az utolsó mérkőzése előtt mindössze 6 találattal rendelkezett. A Dér-Dankó duó fejenkénti 11 találata ezúttal kevésnek bizonyult.

Találkozzunk jövőre, addig is mindenkinek sportban, fociban gazdag nyarat kívánok. Nevezzetek be a Janus VB-tippversenyre és izguljatok kedvenc csapatotokért a nyáron. Hajrá Uruguay!

3 megjegyzés:

  1. Utolsokk-Nagyfiúk, 8.D-Beba Fc meccsek voltak a negyeddöntőben. Amugy jo lett.

    VálaszTörlés
  2. Janus VB tippverseny hogy működik, mikor kezdődik, es hol lehet rá nevezni?

    VálaszTörlés
  3. Suliban lehet kérni tőlem és Csaba bától

    VálaszTörlés