2013. december 13., péntek

Tipszmiksz mindenhol...


Keresd a bundázót
 
December 13. Péntek. Már a dátum is baljóslatot sejtet, ugyan napközben nem történik semmi gyanús, sőt még az angol fakt első órájáról is késik a tanár húsz percet, kettő óra után megtörténik az elkerülhetetlen. A Janus házi pingpongbajnokságán mindössze 9 játékos jelenik meg. A biztosan indulókon kívül jelen van még Szlovák Tanár Úr, aki csak bemelegíteni jött le, valamint a betegség miatt nem induló címvédő, Vörös Fanni.

Fél három körül úgy döntünk, nem várunk tovább a meglepetés indulókra, elkezdjük a versenyt. Egy ötfős és egy négyfős csoportban indulnak meg a küzdelmek, a két kiemelttel az élen. Az A jelű kvintettet nyugodtan nevezhetjük halálcsoportnak, ugyanis ide került az első kiemelt, tavalyi ezüstérmes Rafiei Arash, a rejtett tehetségét csak ritkán megvillantó, volt atlétasztár Tálos Gergő, két kilencedikes vitéz, valamint az egyetlen hetedikes résztvevő is.

Az izgalmak nem is maradnak el, színvonalas mérkőzéseket láthatnak a nézők, vagyis a két vállalkozó szellemű kilencedikes lány, akik délutáni sportfoglalkozásuk helyett  foglalják el a képzeletbeli zsűri számára fenntartott helyeket.

A csoportküzdelmek hamar befejeződnek, 9 induló 3 asztalon hamar eldönti a helyezések sorsát. Jöhet az egyenes kieséses szakasz. Vagyis csak jöhetne, ugyanis Tálos Gergő sürgős elfoglaltságai miatt azonnal távozna, még az esetleges kupa ígérete sem hatja meg. Már éppen szervezném át a táblát, amikor meggondolja magát a kolléga, egy kis ideig még ráér, ahogy mondja…

El is kezdem pörgetni az eseményeket, hamar eldönti a két csoportutolsó, ki marad, ki megy haza. Gergő érdekében az alsó ágat küldöm először pályára, ki is alakul az elődöntő mezőnye Győri Árpáddal és Tálos Gergővel.

A felső ágon az első kiemelt Rafiei Arash és a meglepetés ember, Wágner Norbert kvalifikálja magát a legjobb négy közé. Jöhetnek az elődöntők!

Árpi gyorsan lerendezi Gergőt, sima 2-0 a vége. A másik meccsen viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis az előzőleg a végső győzelemre is esélyesnek tartott Rafiei Arash (aki mellesleg a Janus pingpongcsapatának oszlopos tagja) mire feleszmél már kétszettes hátrányban van. Csak azért nem vesztette el még a mérkőzést, mert három nyert szettig játszanak a megegyezés szerint. A versenybíróság már nagyban fogja a fejét, amikor kiszól a csapattárs, „Emlékszel, csak játszani akarok!”.

Ezzel az idézettel a versenybíró (aki egyébként én vagyok) történelmi tettére utal, múlthéten ugyanis, amikor legutóbbi bajnoki mérkőzésünket játszottuk, két szettel elengedtem az ellenfelemet, mert nyomás alatt akartam játszani…

Nekem akkor sikerült nyerni, Darázsnak most nem, így 3-1-el búcsúzik a versenyből, marad neki a bronzmeccs. A versenybírói asztalnál Tálos Gergő javában dörzsöli a kezét, elsőre számomra még ismeretlen okból… Örömének igazi okára fél perccel később derül fény, amikor Rafiei Arash egy hirtelen sérülés miatt feladja a bronzmérkőzést, így Gergő kupával a zsebében siethet életbevágóan fontos találkozójának színhelyére.

A döntő szerencsére nincsen megbundázva, színvonalas mérkőzésen Árpi nyer, így a tavalyi negyedik helyezése után felér a csúcsra, hivatalosan az iskola bajnoka lesz. Wágner Norbertnek meg kellett elégednie az ezüstéremmel, ugyanakkor szerintem ő is boldogan mehet haza.

A verseny befejeződött, jöhet a már hagyománnyá vált fotózkodás, majd az asztalpakolás. Hirtelen mindenki eltűnik, így a kemény munka ismét rám és Darázsra hárul… Asztalpakolás, padkihordás, ablakzárás, villany leoltás, teremzárás. Szépen sorban, hogy semmi se maradjon ki.

Voltunk már többen, láttunk már színvonalasabb játékot, fért már több ember fel a zárófotóra, mentem már haza törött labdával a zsebemben, de összességében a III. Janus Asztalitenisz Kupa ismét hozta a formáját, jókat nevettünk, sokat játszottunk és legfőképpen jóléreztük magunkat!

Jövőre kicsit több nevezővel folytatás ugyanitt! Csak az a fránya péntek 13 ne lenne! Meg a Tippmix persze…

Végeredmény:

  1. Győri Árpád 9/D
  2. Wágner Norbert 9/B
  3. Tálos Gergő 11/C
  4. Rafiei Arash 11/C
  5. Szalóky Boldizsár 8/C
  6. Nagy Dávid 9/B
  7. Nagy Richárd 9/B
  8. Duli Dániel 9/B
  9. Friess Márton 7/D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése