2014. szeptember 13., szombat

Van egy álmunk

Itt még vezettünk - Fotó: MLSZ Facebook oldala
Van egy álmunk. Sikeresnek, büszkének és eredményesnek lenni. Oscart, Nobel-díjat, esetleg olimpiai aranyérmet nyerni. A magyar színeket külföldön is képviselni, hazánk hírnevét öregbíteni. De van egy 80 éves álmunk is, foci VB-t nyerni.

Van egy UEFA-nk. 53 tagállammal. Van egy Michel Platinink. Egy őrült ötlettel, ami 2016-ban meg fog valósulni egy 24 csapatos Európa-bajnoksággal. Van egy magyar labdarúgó válogatottunk. Van egy lehetőségünk. Van egy álmunk.

Van egy Sárosink, egy Puskásunk és egy Détárink. Van két VB-ezüstérmünk. Van három olimpiai aranyérmünk. Van egy VVK-győztes Fradink. Van egy MTK-nk, egy Újpestünk és egy Honvédünk. Van egy Sebes Gusztávunk, egy Baróti Lajosunk és egy Novák Dezsőnk. Van egy Népstadionunk százezer nézővel. Van egy 6-3-unk, egy 7-1-ünk és egy 3-0-nk. Van egy álmunk.

Van egy Husztink, egy Szalaink és egy Torghellénk, akik már nem válogatottak. Van egy Lipták Zoltánunk, egy Varga Rolandunk és egy Rudolf Gergelyünk, akik épp válogatottak. Van egy Bagó Patrikunk, egy Fiola Attilánk és egy Máté Rolandunk, akik még nem válogatottak. Van egy álmunk.

Van egy 2500-as átlagnézőszámú, világszínvonalú NB1-ünk. Van négy csapatunk, akik már kiestek az európai kupákból. Van nulla együttesünk, akik még bent vannak. Van egy Pápánk, egy Dunaújvárosunk és egy Pécsünk. Van egy Erwin Koemanunk, egy Egervári Sándorunk és egy Pintér Attilánk. Van egy Puskás Ferenc Stadionunk (jelenleg átépítés alatt, immáron lassan 3 éve). Van egy 1-8-unk és egy 0-3-unk. Van egy álmunk.

Van egy futballbolond miniszterelnökünk. Van egy milliárdos MLSZ-elnökünk. Van egy TAO-rendszerünk. Van egy ultramodern stadionunk egy olyan faluban, ahol többen férnek el az arénában, mint ahányan a községben laknak. Van egy Nagyerdei Stadionunk, ahol még egyszer sem volt teltház. Van egy Groupama Arénánk, ahol szintén nemzeti ünnep kell ahhoz, hogy megteljenek a lelátók. Van ezer tehetségünk. Meg tízmillió szövetségi kapitányunk. Van egy álmunk.

Van egy selejtezőcsoportunk. Van 5 ellenfelünk. Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Ferőer-szigetek. Van két automatikus továbbjutónk, plusz egy pótselejtezősünk. Van egy papírformánk, ami szerint a második legjobbak vagyunk. Van egy eredményünk: Magyarország-Észak-Írország 1-2.

Van egy álmunk. Kijutni arra a rohadt Európa-bajnokságra. De vajon felébredünk-e valaha?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése