2016. február 1., hétfő

Tollaslabda CsB 2. fordulók


A dobogó idén is változatlan - Fotó: Multi Alarm SE

A magyar tollaslabda versenyrendszer különlegessége, hogy az első bajnoki aranyérmeket már mínusz fokokban kiosztják. Idén sem történt ez másképp, az év első hónapjának utolsó hétvégéjén a pécsi csarnokban mérkőzött meg egymással a négy legjobb magyar klubcsapat, hogy eldöntse egymás között az aranyérem (és az osztályozó) sorsát.

Aki ezt a bejegyzést olvassa, nyilván tisztában van a résztvevő csapatokkal, de mivel 2024-ben akár olimpiát is rendezhetünk, figyelemmel kell lennünk a rohamosan növekvő „civil” érdeklődésre is, így álljon itt az érdekelt négy klub neve: az első osztályban az idei szezonban szerepelt a házigazda, egyben címvédő Multi Alarm SE, a 2000-es évek egyeduralkodója, a debreceni Hajdú-Gabona DTC-DSI, a patinás budapesti Honvéd Zrínyi SE, valamint a friss, tavaly feljutott Fővárosi Vízművek. Az őszi forduló után ilyen rangsorban álltak a csapatok, élen a pécsiek, leghátul az új fiúk/lányok.

Szokás szerint szombat kora délután indultak a küzdelmek, pontosan az októberi forduló fordított sorrendjében, így Multi-Debrecen és Zrínyi-Vízmű összecsapásokat tekinthettek meg a kilátogató szurkolók. Ugyan a belépés ingyenes volt, mégis viszonylag kevesen jöttek el, biztosan az Australian Open döntői miatt… A televízió is képviselte magát az első körben, nem véletlenül, ugyanis az egyik találkozó tétje nem kisebb dolog volt, mint a kiesés elkerülése.

Ezzel a ténnyel a felek is tisztában voltak, éppen ezért nem meglepő, hogy a kedvezőtlenebb helyzetből induló vízművesek komoly szurkolótáborral készültek megfélemlíteni a rettenthetetlen zrínyis különítményt. A kezdés kiválóan is alakult a fiatalokkal operáló csapat számára (igaz a második egyénit játszó Horváth Kristóf inkább már a szenior kategóriába tartozik), 2-0-val húztak el két kétszettes sikerrel. Az egyik pályán Szerecz Márton vágott vissza az októberi vereségért Kereszti Zoltánnak, végig koncentráltan, fegyelmezetten játszva, míg a másik meccsen a rangidős doktor múlta felül Piliszky Andrást jó kezdésének és mentális erejének köszönhetően.

Az álomszerű nyitány után azonban hamar érkezett a hidegzuhany, pályára lépett 2010 férfi egyéni ezüstérmese, Szent-Andrássy Márk, és magabiztosan, ellentmondást nem tűrően verte Király Ákost a harmadik férfi egyéni mérkőzésen. Ősszel a mérkőzésnek ebben a szakaszában 3-0 volt a Zrínyinek, most 1-2-re álltak a Hungária körútiak.

Azonban aggodalomra adhatott okot számukra, hogy következtek a női egyéni mérkőzések, ahol a papírformának megfelelően hozták a két pontot az újpestiek. Először az ex-zrínyis, többszörös magyar bajnok, reneszánszát élő Ádám Kriszta győzött két szettben Kispál Kata ellen, majd Hajdinák Vanda erő- és fizikai fölényét kihasználva juttatta 4-1-es vezetéshez csapatát Major Zita felett aratott győzelmét követően.

Ekkor már-már kezükben érezhették a vízművesek a bennmaradást érő bronzérmet, ezt a hangulaton is le lehetett mérni: majdnem nagyobb volt a hangzavar, mint októberben a Hodosban. Azonban arról sem feledkezhettek el, hogy a „katonacsapat” legerősebb szekciója, az igazi feketeleves, a páros különítmény még vissza volt számukra. Először az ugyan már versenyeken külön játszó, de a csapat kedvéért ismét összeálló, hajszálhíján magyar bajnok Kereszti-Szikra duó oktatta a fiatalokat két sima szettben, majd következett a találkozó (mint később kiderült a kiesést is eldöntő) fordulópontja, a második számú férfi páros. A vízművesek is érezték a meccs súlyát, erős felállással, a rutinos Horváth Kristóffal és a páros-specialista Kálfalvy Dániellel álltak ki Piliszky András és Szent-Andrássy Márk ellen.

Végül azonban ez is kevésnek bizonyult számukra, csak az eredményt tudták szorossá tenni, szettet nem nyertek, az élete formáját hozó Márk valamint a kereszt-kisleütéseivel ellenfeleit továbbra is terrorizáló Andris megállíthatatlannak bizonyult, 4-3-mal szépített a Zrínyi.

A döntés az utolsó két mérkőzésre maradt. A női párosban ismét a negyedik kerületiek számítottak favoritnak, és ugyan nagyon szépen tartotta magát a Major-Pásztor duó, a meglepetés elmaradt, Ádám Kriszta lendülete és rutinja elsöpörte őket, Pothorszky Renátával alkotott párosuk kétjátszmás sikerével 5-3-al ellépett a Vízmű.

A vegyespáros előtt matematikailag már eldőlt, hogy a párosítást ezúttal nem a Zrínyi fogja nyerni, azonban az is biztossá vált, hogy hiába lesz 5-4 a végeredmény, a szettarány miatt még a vereség is bennmaradást érhet számukra. Ugyanakkor 6-3-as siker esetén több mint valószínűvé válik a vízműves bronzérem. A vegyes tétje tehát nem kisebb dologgá vált, mint az osztályozó. Ezzel mindkét fél tisztában volt, nem véletlenül Szikra Csabát delegálta Borka vezetőedző Kispál Kata mellé, a magyar tollaslabda szamurája, a még 36 évesen is versenyképes játékos feladata a nevelőegyesületének megmentése lett. Ebben a küldetésben Kálfalvy Dániel és Hajdinák Vanda igyekezte őt és Katát megakadályozni.

Mint kiderült, nem sok sikerrel. Elképesztően felszívta magát a mindent eldöntő meccsre a Zrínyi, Kata sziporkázott a hálónál, míg Csabi dominálta a pályát, rutinosan, fegyelmezetten, kíméletlenül szedte darabokra, és őrölte fel az ellenfél játékát. A végeredmény is bizonyítja, az ország egyik legjobb vegyes játékosa még mindig a Hungária körúton edz, immáron több mint 20 esztendő után is, igaz már csak heti fix kettőben…

A magabiztos győzelem összesítésben 9-9-es meccsarány mellé 20-18-as játszma arányt vindikált, így a Vízmű számára már csak egy remény maradt: csupán egy Debrecen, esetleg egy Pécs elleni siker menthette őket meg a kieséstől. Természetesen, ami az egyik oldalon szomorúságot, az a másikon örömöt okozott, régen ünnepeltek már annyira egy vereséget a Zrínyi táján, mint ekkor.

A vereség is bronzot ért másnap - Fotó: Major Zita
Miközben a „kiesési rangadó” zajlott a másik pályákon sem tétlenkedtek a szereplők. Az öt évvel ezelőtt még véres aranyrangadónak számító Multi-Debrecen sajnos az utóbbi években már-már baráti találkozóvá szelídült, köszönhetően átigazolási transzfereknek és egyéb körülményeknek. Ennek ellenére mindig külön pikantériájú a két csapat összecsapása, és a hajdúságiak sem arról híresek, hogy könnyen odadobnák a meccseket pont a baranyaiaknak.

Ezúttal sem történt másképp, sőt talán kijelenthetjük, a Debrecen nagyon felszívta magát a találkozóra, és pár mérkőzésen komolyan veszélyeztette a legjobbjait ugyan nélkülöző, de még így is bombaerős pécsi keretet. Először Mester Józsi izzasztotta meg a hazaiak thai légiósát, Samatcha T.-t, művésznevén Golfot. Utána pedig a segesdi gyökerű Pádár Pál robbantotta fel a hetes pályát leütéseivel Gradwohl Dániel ellen. A korábbi klubtársak izgalmas, háromszettes találkozót játszottak, a szívós Pádár végig próbált dominálni, majdnem sikerült is neki a bravúr, azonban a végén mégis a rendkívül népes Player’s Box-al rendelkező Gradwohl Dani örülhetett.

Habár már 2-0 állt az eredményjelzőn, nem adták fel a több mint 400 kilométert utazó hajdúságiak, ahol Pali abbahagyta, ott folytatta Boros Balázs. A nemrégiben a fővárosba felköltözött magyar Gasquet a pécsiek fiatal tehetségét, a tavalyi egyéni OB ezüstérmesét, Pytel Bencét kényszerítette döntő játszmára. A végén ugyan itt is a multisok örülhettek, ám nem lehettek csalódottak a debreceniek sem, ugyanis hamar érkezett a megérdemelt első pont, amit a Németországból hazalátogató Gonda Daniella szállított a Nyírségből elcsábított Bukoviczki Bianka legyőzésével.

Több pontot ugyan nem sikerült gyűjteniük, azonban meg kell emlékezni a páros mérkőzésekről is, ahol bizony majdnem mindenhol szükség volt harmadik szettre. A legnagyobb durranást a Boros-Varga páros szállította, az októberi tévés vereséget tévés pályán próbálták megbosszulni, nem is kis vehemenciával. Nem túlzás, a kis híján ikerpárnak is beillő debreceni duó bombaformában játszott Szatzker Marci és Tóth Henrik ellen. A vaskos meglepetéstől, egyben tökéletes revánstól mindössze pár pont választotta el Ákosékat, ám végül Henrikék ünnepelhettek.

A hétvége nagy dobását a Boros-Varga duó mutatta be, itt még egy októberi meccsen - Fotó: Berényi Ibolya
A női párost anya-lánya duó játszotta az egyik oldalon, míg Kőrösi Ági és Cheah Yea See állt a másik térfélen. A harcias Gonda-família el is hozta az első játszmát, majd a döntő szettben is jól tartotta magát, de a pontot így is Ágiék vitték el. A vegyespáros találkozóra a már megismert maláj játékost is bevetettek a házigazdák, ám Varga Ákos és Czifra Zsuzsa mégis szoros csatára tudta kényszeríteni őket. A végeredmény azonban így is sima pécsi győzelmet mutatott: 8-1.

A szombati nap második, késő délutáni párosításai egy dolog miatt voltak érdekesek. Még a Multi ellen játszó zrínyisek is fél szemmel a Debrecen-Vízmű összecsapást figyelték, ugyanis ott dőlt el, megmenekülnek-e a bennmaradási remények, vagy osztályozóra kényszerül az újpesti brigád.

A tétnek megfelelően nagyon bekezdtek Szereczék, rögtön 2-0-val indítottak, akárcsak pár órával korábban a Zrínyi ellen. A második egyéni siker ezúttal is Horváth Kristófnak volt köszönhető, a lassan negyvenedik életévéhez közelítő játékos-edző Pádár Pált múlta felül. Úgy nézett ki, a fővárosiak beáldozzák a harmadik egyénit, amikor Kálfalvy Dánielt küldték Boros Balázs ellen, azonban a páros-specialista fiatal ezt nem így gondolta, elhozta az első szettet, majd a másodikban is csupán két pontra állt a sikertől, egyben csapata 3-0-s vezetésétől. Azonban ekkor bizonyosodott be, hogy megérte Debrecen Gasquet-jánek olyan keményen edzenie a héten, higgadtságát megőrizve kiegyenlített, majd bedarálta a fizikailag felőrölt ellenfelet a harmadik játszmában. Ezzel 2-1-re szépítettek a hajdúságiak.

Valószínűleg kevesen gondolták volna, hogy innentől kezdve gyakorlatilag momentumai sem lesznek a pestieknek, pedig így történt. A női egyéniket ugyanis könnyedén hozta Varga Orsolya és Gonda Daniella, így máris fordult a kocka.

A győzelem akkor vált biztossá, amikor mind a Pádár-Kapitány, mind a Boros-Varga páros hozta a mérkőzését, így behozhatatlan előnyre tettek szert a Csiszér Leventét nélkülöző debreceniek. A női párosra hiába tartalékolták Ádám Krisztát az újpestiek, Hajdinák Vandával alkotott duójuk nem tudta kizökkenteni a családi vállalkozásként funkcionáló hajdúsági női vonalt, a Gonda-vér győzelmet ért.

A 6-2-es hátrány után már fel sem ment a pályára a Horváth Kristóf-Ádám Kriszta duó, pedig az összeállításból látszik, ők bizony erős felállással készültek az utolsó találkozóra. Mester Józsiék így játék nélkül állították be a 7-2-es végeredményt, zsinórban hét meccset nyerve.

A másik két pályán eközben a több mint valószínű bronzérem tudatában szárnyat kapó katonaalakulat igyekezett borsot törni a hazaiak orra alá. A legközelebb ehhez Kereszti Zoltán volt, a Hungária körút Böde Danija közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő Gradwohl Dániel ellen. Az őszi csúfos vereséget elképesztő trükkökkel és zavarba ejtő mozgással igyekezett feledtetni, nem is rosszul. A hétvége labdamenetét is ezen a meccsen játszották le, Zolika biológiai csodaként szárnyalt a pályán, majd Dani a már a nézők közt szotyizó ellenféltől sem zavartatva a hálóba vágta a pont végén a ziccert. Ebből Zolika, a meccsből Dani jött ki jobban, elmaradt a bravúr.

Valahogy mindig eléri a labdákat - Fotó: Berényi Ibolya
Mint ahogy a többi egyéni meccsen is. Piliszky András nem tudta megismételni októberi csodás játékát Pytel Bence ellen, míg a harmadik helyen jómagam folytattam reménytelen, bár nemes küzdelmet a feltörekvő ifjú titán, Szenjai Balázs ellen. A két női egyéni is simán a Pécshez került, mint ahogy az első számú férfi páros is, ahol a thai erő ismét erősebbnek bizonyult a Kereszti-Szikra jelenségnél.

Kisebb sikerélményt jelentett ugyanakkor, hogy a párosban továbbra is remeklő Piliszky-Szent-Andrássy koprodukció nagy csatára kényszerítette a Pytel Bencével megtámogatott, Szatzker Márton vezette hazai duót. Mindkét szett szoros csatában dőlt el, azonban az idegek a piros mezeseknél működtek jobban, így a pontszerzés továbbra is váratott magára. Végül nem is érkezett meg, ugyanis a női páros és a vegyes is elment, 9-0 állt a kijelzőn.

A szombati hosszú program után vasárnapra már tényleg csak a legkitartóbbak maradtak, a nézőszám komoly sebeket kapott, míg volt olyan csapat, amelyik még játékost és edzőt is veszített reggelre. A gyakorlatilag már tét nélküli összecsapások így nem is hoztak akkora csatákat, mint a szombatiak, ennek ellenére volt pár érdekes mérkőzés, nagy győzelem.

Rögtön meg kell említenünk Zolika újabb emberi ésszel felfoghatatlan performanszát, amelynek szenvedő alanya a debreceni Mester Józsi volt. A párospartnerek összecsapása úgy indult, hogy sima mestermunka lesz, erre az első játszma derekán robbant a Kereszti-bomba. A djokovici mentális hadviselés erényeit csillogtató szegedi örökifjú ellenfelét teljesen megzavarva, hol flegmán sétáló, hol kegyetlenül domináló játékot mutatott be, és egy huszáros hajrával megnyerte az első szettet. Ekkor is még nagyon kevesen fogadtak volna egy végső Zolika-győzelemre, ám végül mégsem került sor harmadik játszmára, a pályán a mozgást egyenesen megreformáló, műkorcsolyában is pontot érő fonákokkal operáló zrínyis nyerte a mérkőzést.

A szomszédban már nem történt ekkora meglepetés, a rendkívül imponáló hétvégét futó Pádár Pál nem sok esélyt adott Piliszky Andrisnak, akinek gyakorlatilag semmi sem jött össze ezen a meccsen, így elmaradt az újabb kiélezett három szett. Ugyanakkor kevesen gondolták volna, hogy Boros Balázs simán, gond nélkül fogja behúzni a harmadik egyénit, pedig ez történt. A heti edzések úgy tűnik szárnyakat adtak Balázsnak, Szent-Andrássy Márknak csak momentumokat engedélyezett, magabiztosan szállította a második pontot a Debrecennek.

Női oldalon mindkét fél kisebb változtatásokat eszközölt, tőle szokatlan módon Czifra Zsuzsa is megmutatta magát egyéniben, győzelmével egyben jelezte is, nem felejtette még el ezt a lábmunkát sem. Kispál Kata az első pályán igyekezett megzavarni az addig hibátlan Daniellát, ám csupán a mérkőzés izgalmassá tétele sikerült számára, a dániai levegőn edződött debreceni lány háromból három egyéni sikerrel zárta a hétvégét.

Hiába húzott el a Debrecen 4-1-re, mégis sikerült a végét szorossá tennie a zrínyiseknek, ugyanis férfi párosaik megint nem tudtak hibázni, szépítettek 4-3-ra, majd az elveszített női páros után a hétvége utolsó összecsapásán a Szikra Csaba-Kispál Kata kettős ismét villantott, és végletekig kiélezett hajrával legyőzte a korábbi magyar bajnok Varga-testvéreket. Csabi ismét kiváló teljesítményt nyújtott, nagy kár, hogy az egynemű csapat EB-n nincsen vegyespáros…

Természetesen nem szabad elfeledkeznünk a másik mérkőzésről sem, igaz ott nem volt egy percig sem kérdéses a győztes személye. A hazaiak 9-0-val gázoltak át a lelkileg kicsit már megtört vízműveseken. Ugyanakkor hozzá kell tennünk, hogy a fiatalokkal felálló pestiek nem vallottak szégyent. Halász Bence Pécs Bencéjével tudta tartani egy ideig a lépést, míg Pothorszky Renáta még négy játszmalabdáig is eljutott Bukoviczki Bianka ellen.

Azonban az őszi pontszerzést ezúttal nem sikerült megismételni, hiába volt Horváth Kristóf szettelőnyben Szenjai Balázzsal szemben, a pécsi edzői stáb kisajtolta a nagykozári tehetségből a fordítást. Ha a csapat doktorának nem is sikerült a bravúr, a párosokra konzervált Szerecz Marcinak majdnem összejött a másik Horváth, Barnabás oldalán. Kevesen gondolták volna a meccs előtt, hogy a Szenjai-Szatzker párost egyenesen döntő játszma 21-19-ig űzni fogja a két ifi, ám ez történt, nem sokon múlott, hogy megvalósuljon a hétvége egyik legnagyobb meglepetése. A végén azonban a szám magyar bajnoka kihúzta a Multit a bajból, az ellenfél kezei pedig megremegtek, így sikerült az újabb 9-0.

Keretkiállítási problémáik nem nagyon voltak - Fotó: Multi Alarm SE
A vasárnapi programból csupán egyetlen dolog maradt ki: az eredményhirdetés. Gyakorlatilag érvényesült a papírforma, aki szeptemberben pécsi sikerre fogadott, boldogan tehette zsebre az 1.01-es oddsért váltott nyertes szelvényét. Debrecen az aranyos évtizede után ezúttal ezüstös esztendeit éli, míg a Zrínyi ha nagy kínok és sok verejték által is, de megtartotta a dobogó harmadik fokát. A frissen feljutott Vízmű készülhet a két hét múlva esedékes osztályozóra, ahol megismétlődik a tavalyi forgatókönyv: a Multi kettes számú csapatával és a fehérváriakkal fognak mérkőzni. Nagy sanszuk lehet megtartani első osztályú tagságukat. Mondjuk ehhez Dubicz Mátééknak is lesz egy-két szavuk…
Miközben a legjobbak Pécsen küzdöttek, addig a Hodos csarnokban sem unatkoztak a játékosok, a keleti csoportban a BEAC, a BTBK és a Multi II. csapott össze az osztályozós helyért. Most következzék edzéstársam, egyben jóbarátom beszámolója, aki a játék mellett még az írásra is tudott időt szánni. 

Lakatos Levente beszámolója a másodosztályú csapatbajnokság keleti csoportjának eseményeiről

Egy ködös, téli reggelen indult útnak a Multi Alarm SE másodosztályú csapata, hogy elhódítsa immár zsinórban második alkalommal az osztályozó játékjogát. A feladat cseppet sem volt egyszerű, hiszen a csapatból kimaradt két kulcsjátékos. Egyikőjüket sérülés, másikukat pedig a jól megérdemelt szabadsága tartotta távol a rendezvénytől. A csapat mindig is jórészt a pécsi utánpótlás játékosokból illetve egy-egy ikonikus alakból tevődött össze. Ez idén sem történt másképp, hiszen az elmúlt idők kereteiben sorra helyet kapott Gelencsér József, valamint a jelenleg a tanulmányait a BME-n folytató Lakatos Levente is, aki ennek ellenére vállalta a játékot nevelőegyesületénél. A lányoknál a nagy visszatérő Takács Fanni volt, aki újult erővel állt a csapat szolgálatára.

Még mielőtt elvesznénk a pécsiek erényeiben, nem szabad megfeledkeznünk ellenfeleik erősségéről sem. A rutinos játékosokat felvonultató BTBK mellett a Magyar Bajnokságok egykori érmeseit magába foglaló BEAC volt az, aki megakadályozhatta a fiatalokat céljainak elérésében. Ezek után már mindenki csak a küzdelmekre volt kíváncsi, aminek a budapesti tollaslabda szentélye, a Hodos Tamás sportcsarnok adott otthont.

A sorrend itt is az élmezőnyéhez hasonlóan, az őszihez képest fordítottan zajlott, így Multi-BTBK párharcnak lehettek szem- és fültanúi a délelőtti pályabérlők. A sorrend kissé eltért a megszokottól, hiszen a 2. férfi egyes, majd a férfi páros következett. Kováts Máté magabiztos játékkal győzte le ellenfelét Révész Gábort így 1-0-t mutatott az eredményjelző. A fiú páros nem hazudtolta meg a nevét, hiszen fantasztikus labdameneteket illetve hosszabbításig zajló küzdelmeket hozott, ám végül a Kováts-Gelencsér páros a harmadik szettben felőrölte a BTBK párosát, amivel 2-0-ra húzott el a Multi. A folytatás is a vad dél-nyugatiaknak kedvezett, mivel előbb Levente nyert - tőle megszokottan kicsit álmoskás kezdéssel, majd Kadlicskó Gréta nagy küzdelem árán beállította a magabiztos 4-0-ás fórt. T. Fanni olyan formában érkezett, hogy az ellenfél ki se mert ellene állni, így játék nélkül hozta a második női egyest. A női párosban sem tudták megtörni a pécsi lányokat, név szerint Kiss Gabriella és Szabó Fanni lendületét. Vegyesben a Kiss Fanni-Lakatos Levente duó feszült neki az ellenfél párosának, ami amolyan visszavágó is lehetett volna Kínál Zoltán részéről az egyéniben elszenvedett veresége után, ám a Basamalom útiak nem ezt diktálták, és megnyervén ezt a számot is, 7-0-ás megnyugtató győzelemmel várták a folytatást.


Következhetett tehát a mondhatni bajnoki döntő, hiszen a Multi II. mellett a BEAC-nak volt még esélye elhódítani az aranyat ebből a csoportból. A BEAC az első pályán Fehérvári Bencét, míg a Multi Lakatos Leventét delegálta a  mérkőzésre (többek között évközi ranglista helyezéseik miatt), amit a most már békéscsabai-pécsi-romonyai-budapesti (!?) srác az első meccsénél lényegesen jobban játszva hozott, 21-9 és 21-13 arányban. Ez kevésbé volt jó hír Máté számára, akinek így Orbán Jakabbal kellett megküzdenie, ám állta a sarat. Sőt mi több, kisebb meglepetést okozva győztesként hagyhatta el a csarnok 4-es pályáját a forduló talán egyik legszínvonalasabb összecsapásán. Kisebb-nagyobb hullámvölgyektől eltekintve fej-fej mellett haladtak a harcosok, és Máté fiatalsága ellenére fejben nagyon összeszedve diadalmaskodott a BEAC-os ellen.

Keleten bajnok a Multi Alarm II. - Fotó: Lakatos Levente
Ezzel 2-0-ás előnyre tett szert a Mecsek-oldali gárda. Női egyeseknél előbb Kiss Gabi nyert ellentmondást nem tűrve Gyurkovics Zsuzsa ellen, majd Kiss Fanni bizonyíthatta Szirmai Ágnesnek (aki még Sárosi Laurának is klubtársa volt), hogy kora ellenére van itt keresnivalója. Ez nem is történt másképp, hisz Ági csatakiáltásait hidegvérrel tűrve, csendes gyilkosként hagyhatta el a pályát a Koch Valéria Iskolaközpont feltörekvő sztárja. Így egyik pillanatról a másikra el is döntötte a Multi a saját javára a meccset, hiszen a 4-0 behozhatatlan előnyt jelentett. Még a játékosok is meglepődve konstatálták, hogy ezúttal nem a pécsiek páros erényein múlt a találkozó, bár lehet, hogy ez nem sok jóval kecsegtetett volna a fiataloknak.... Erre is részben rácáfoltak a mecsekiek, mivel csak a fiú párosban alakult úgy a helyzet, hogy nem a Multi diadalmaskodott, ami sajnos várható is volt, hiszen Hatvani-Kocsis duó a cseleikkel és rutinjukkal még mindig rettegésben tartják a C és D kategóriás versenyellenfeleiket. Egyébiránt azért se a női páros, se a vegyes nem bizonyult egyszerűnek, mindkettő 3 szettes csatába torkollott. Az előbbi Szűts Hella-Kadlicskó Gréta győzelmével zárult Szirmai Ágnes és (a most már csak) Sándor Réka ellen, valamint Lakatos és a fiatalabbik Kiss kontra Sándor-Hatvani csata zárult Multis sikerrel. Sajnos a hangulat kissé leült a végére, így végül egy parádés 6-1-es pécsi győzelem tette nyomasztóvá az ellenfelek kedélyeit. A Multi Alarm SE fakói 4-ből 4 győztes találkozót és 23-5-ös szettarányú statisztikát felmutatva megérdemelten szállhatnak majd harcba az osztályozón.

Nyugaton a fehérváriak örülhettek - Fotó: Turzó Balázs
Az már az őszi fordulónál biztossá vált, hogy mindegyik Team érmes pozícióban zár, de a második és a harmadik hely sorsa még korántsem volt biztos.

Következhetett tehát az idény utolsó meccse, a BTBK-BEAC összecsapás. Az első helyért járó díjak ezért előre ki is lettek osztva, hogy a hosszú út miatt időben érjen haza a győztes dél-dunántúli csapat. A verseny azért tovább csordogált, sajnos azonban a végét már nem láthattuk, hiszen útra kélt a csapat, ezért a beszámoló csak a végső eredménnyel válik teljessé.

UPDATE: Megismétlődik a tavalyi osztályozó, hiszen a nyugati csoportból Alba Regia városa, vagyis az FBSE nyert, valamint az első osztály kiesője hajszállal ugyan, de a Fővárosi Vízművek csapata lett. Tehát biztossá vált, hogy ennek a triónak a meccseit láthatják majd ismét a  kedves nézők 2 hét múlva, ahová a Multi fiatal csapata felszabadultan érkezhet, mivel számukra csak egy cél jöhet szóba: a minél tisztesebb helytállás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése