2014. január 25., szombat

Tollaslabda csapatbajnokság (élő közvetítés)

A pécsi csarnok teljes pompájában - Fotó: multialarmse.hu

Sok szeretettel köszöntünk minden olvasót folyamatosan frissülő élő eredményközvetítésünkkel. Az elsőosztályú felnőtt csapatbajnokság 2. fordulójának a pécsi Multi Alarm SE ad otthont. A helyszínen tartózkodik a Minden pont számít blog szerkesztősége. A billentyűk mögött Molnár Kristóf, segítőtársam és szakértőnk Lakatos Levente.

Az egy órakor elkezdődött első fordulóban a címvédő, egyben házigazda MASE a Zrínyi SE-vel játszik, míg a Bodajk együttese a Debrecennel csap össze.

A férfi egyéni mérkőzésekkel megkezdődtek az összecsapások. A párosítások: Atthaviroj Karnphop - Kereszti Zoltán, Krausz Gergely - Szent-Andrássy Márk az ötös, hatos pályán, míg Boros Balázs - Szuromi Tamás, Mester József - Bajcsy Bálint a kettes, hármas pályákon.

Mester Józsefék mérkőzése szélsebesen be is fejeződött, két sima szettben győzte le ellenfelét a fiatal debreceni játékos. Csapattársa, Boros Balázs is begyűjtötte a győzelmet, így a Debrecen a két férfi egyéni mérkőzés után már 2-0 arányban vezet a Bodajk ellen.

Ebben a pillanatban ért véget az első egyéni mérkőzés a másik párosításban, Atthaviroj Karnphop (Bomb) két szettben bizonyult jobbnak a zrínyis Kereszti Zoltánnál. 1-0 a Multinak. Időközben megérkezett második szakértőnk, Schenk Dániel is, aki szakmai tanácsokkal segíti munkánkat.

A második egyéni meccs is befejeződött, Krausz Gergely 21-16, 21-14 arányban verte meg Szent-Andrássy Márkot, így a Pécs 2-0-ás előnyre tett szert. Közben a Debrecen-Bodajk összecsapáson a harmadik férfi egyéni már az első szetten is túl van, Pádár Pál Györök Zoltán elleni csatája már a második szettnél tart. Az első női egyéni összecsapások is elkezdődtek, Gonda Daniella Dilingai Alexandra ellen játszik, míg a másik párosításban Sárosi Laura küzd Kőrösi Ágnes ellen. A centerpályán pedig a hazaiak ifjú reménysége, Gradwohl Dániel játszik Gaál László ellen.

Ebben a pillanatban érkezett a hír Dunaújvárosból, hogy a másodosztályú csapatbajnokság nyugati csoportjában már befejeződött pár mérkőzés. A Multi Alarm második számú csapata nagy csatában legyőzte a rivális Székesfehérvár gárdáját, míg a jelenleg is zajló összecsapáson 5-0-ra vezetnek a házigazdák ellen. Természetesen a végeredményről is beszámolunk, amint befejeződnek az egynemű párosok hátralévő meccsei.

Visszatérve a pécsi csarnokba újabb eredményekről számolhatunk be. Gradwohl Dániel megnyerte az első szettet egyéniben, míg Pádár Pál és Györök Zoltán mérkőzésén döntő szett következik.

A pécsiek harmadik egyénijét Gradwohl Dániel húzta be
Pádár Pál a döntő szettben nagyon simán, 21-6 arányban nyert, Gonda Daniella két szettben bizonyult jobbnak ellenfelénél, így négy meccs után Debrecen-Bodajk 4-0. Pécsi oldalon is 4-0 az állás, miután Sárosi Laura két szettben verte ellenfelét, akárcsak Gradwohl Dániel.

Dunaújvárosban befejeződött a második találkozó is. A Pécs 6-1 arányban bizonyult jobbnak a Dunaújváros ellenében. A pécsi csapatban a két meccsen pályára lépett Pytel Bence, Pytel Gergő, Szenjai Balázs, Németh László, Papp Violetta, Papp Tittina, Takács Fanni és Csík Dóra. Innen is gratulálunk nekik a szép eredményhez!

Az egyéni mérkőzések után következnek az egynemű párosok találkozói, először a férfiak lépnek pályára. Kettő férfi páros van mindkét találkozón. A Boros-Varga páros megnyerte az első szettet a Bajcsy-Takács duó ellen, míg a Tóth Henrik-Letsch Péter páros is harcba szállt a győzelemért a Gaál-Piliszky duó ellen.

A hazaiak másik párosa, Karnphop-Horváth felállásban 21-14-re megnyerte az első szettet a 2013-as országos bajnokságon ezüstérmet szerzett Kereszti-Szikra duó ellen. A debreceni oldalon a Csiszér-Pádár egység is megszerezte az első szettet. Tóth Henrikék is behúzták az első játszmát, így már mindegyik pályán a második szettet követhetjük figyelemmel.

A Debrecen már 6-0-ra vezet a Bodajk ellen, miután mind a két férfi páros mérkőzés két szettben dőlt el. A pécsiek is megnyerték mindkét párosukat, így ebben a párosításban is 6-0-ra változott az állás.

Az első női páros összecsapáson a Czifra-Hajdinák duó szettelőnyben játszik az Ertl-Dilingai páros ellen. Befejeződött a mérkőzés, két szettben a debreceniek nyertek, az állás 7-0 a javukra. 

Miközben a csarnokban egy rövidebb pihenőt tartanak a játékosok, Tóth Henrik, a hazaiak játékosa, örökös magyar bajnok jövőbeni terveiről beszélt. Elárulta, hogy valószínűleg ez a csapatbajnokság lesz számára az utolsó, és nem vágyik több aranyéremre. Hiába próbáltuk rábeszélni egy újabb egyéni magyar bajnoki indulásra, szilárd meggyőződéssel kijelentette, hogy nem szándékozik több bajnokságon indulni.

A Pécs-Honvéd összecsapáson elkezdődött a vegyespáros, Letsch Péter és Sárosi Réka játszik pécsi oldalon, míg Szikra Csaba és Kőrösi Ágnes budapesti oldalon. A Debrecen vegyespárosa Csiszér Leventével és a legtöbb magyar bajnoki címmel rendelkező Fórián Csillával szettelőnyben játszik a bodajkiak ellen.

Tsugio Yamamoto tanácsait hallgatják a pécsiek - Fotó: Lakatos Levente
Debreceni oldalon újabb sima győzelem született, 8-0 az állás a Bodajk ellen. A pécsi vegyespáros rendkívül izgalmas és szoros csatában 24-22-re megnyerte az első szettet a Szikra-Kőrösi duó ellen. A második szett is pécsi sikert hozott, így továbbra is hibátlan mérleggel, 7-0-ra vezetnek a pesti csapat ellen.

A másik női egyes és a női páros nem kerül megrendezésre a Zrínyi és a házigazda összecsapásán, hiszen a pestiek csak egy lányt delegáltak erre a mérkőzésre. Így a MASE 9-0-ra diadalmaskodott a HZSE ellen.

Szeretettel köszöntünk mindenkit a csapatbajnokság második mai találkozóin. A párosítások: Pécs-Debrecen és Zrínyi-Bodajk. A közvetítésbe szakértőként bekapcsolódik Pytel Gergő, többszörös magyar bajnok ifjú tollaslabdázó, a Multi reménysége.

Csapatok közti pacsi a meccs előtt - Fotó: Lakatos Levente
A Debrecen-Pécs rivalizálás a magyar tollaslabda legnagyobb csapatbajnoki eseménye immáron jó pár éve. Az elmúlt években mindig izgalmas mérkőzéseket vívtak a felek, a Pécs számított mindig esélyesnek, de képesek voltak a hajdúságiak meglepetéseket okozni. Külön pikantériája a mai találkozónak, hogy a második férfi egyénit játszó Krausz Gergő tavaly még a Debrecen színeit erősítette, most pedig volt csapata ellen száll harcba. Ellenfele Mester József lesz egyéniben. A másik egyest Karnphoph játssza Borossal.

A mérkőzés hangulata minden várakozást felülmúl. A két szurkolótábor egymás mellett telepedett le, és hangos tapssal biztatják saját versenyzőiket. Fehér melegítőben a debreceniek, piros melegítőben a pécsiek. A két férfi egyéni rendkívül izgalmas, szorosan alakulnak az eredmények.

Mindkét mérkőzésen végetért az első játszma, Karnphoph könnyed második félidővel simán behúzta az első szettet, míg Mester József nagy csatában előnyt harcolt ki Krausz Gergő ellen. A második félidőben nagyon nehéz dolga lesz, ha meg akarja akadályozni a lassan magára találó Krauszt a fordításban.

Bomb újabb sima szettel legyőzte a nagyot küzdő, sokáig ellenálló Boros Balázst, így a Multi 1-0-ás vezetésre tett szert. A másik egyénin rendkívül kiélezett helyzetben a szett végjátékához közelítenek. A harmadik férfi egyénit hamarosan kezdik, Tóth Henrik a korábban Pécsen is megforduló Pádár Pállal játszik.

Krausz Gergő izgalmas végjátékban, 22-20 arányban megnyerte a második szettet, így döntő játszma következik. A másik pályán közben az aktuális magyar bajnok, Tóth Henrik mutatja meg tudását a fiatalság előtt. Henrik volt klubja ellen játszik, sok évet töltött Debrecenben, ugyanakkor a játékban ez nem zavarja, hiszen profi versenyzőként, mostanában inkább már edzőként ki kell zárnia a játékából a külső tényezőket.

Esélyeshez méltó játékkal nyert Tóth Henrik - Fotó: Lakatos Levente


Krausz Gergő tökéletes fizikai erőnlétét kihasználva kétséget sem hagyott afelől, ki bírja jobban a harmadik szettet. 21-7 arányban nyerte a játszmát, ezzel a Pécs 2-0-ás előnyhöz jutott. Tóth Henrik esélyeshez méltó játékkal, pontosan annyit kihozva magából, amennyire szükség van, begyűjtötte az első szettet, majd nem sokkal később a második játszmát is behúzta.

A női mérkőzések is elkezdődtek, mindjárt egy csemegével, a 2013-as női országos döntő visszavágójával, Sárosi Laura és Gonda Daniella mérkőzésével. A tollasbarátok szoros mérkőzésre számítottam, ám az első szettben mutatott ellenállhatatlan Sárosi-játék úgy látszott végképp megtöri a debreceni lány ellenállását. A második szett is viszonylag sima volt, végül 21-14-el lett a multis lányé. Ezzel összességében már 4-0-ra vezet a Pécs. A második női egyéni mérkőzésen Zsolt Eszter és Varga Orsolya csap össze.

A Debrecen első pontját szerezte meg a találkozón, miután Varga Orsolya két szettben bizonyult jobbnak Zsolt Eszternél. Következnek a férfi páros mérkőzések, az első párosítás Horváth-Karnphop a Boros-Varga duó ellen. A másik pályán pedig a Krausz-Tóth álomduó küzd meg a Csiszér-Pádár párossal. Különlegessége az összecsapásnak, hogy a debreceniek mindketten Pécsen játszottak korábban, míg a pécsi páros tagjai Debrecenben nőttek fel. A két csapat közti összefonódásoknak újabb példájával támaszthatjuk alá, miért is olyan nagy a rivalizáció a két klub között.

A pécsi páros két sima szettben megverte a debrecenieket, így 5-1-re módosították az állást. A másik férfi páros meccs nagyon szoros, egy kiélezett első játszmában jutott előnyhöz a multis duó. A második játszma is nagyon izgalmas küzdelmet hozott, végül egy lecsapással Krausz Gergő állította be a végeredményt. A pécsi klub ezzel 6-1-es előnybe került, hátra van még a női páros és a vegyespáros.

A női páros szintén kiélezett csatát hozott, végül az döntött, hogy a pécsiek jobban tudtak koncentrálni a döntő pillanatokban. Két szoros szettben Sárosi Laura és horvát vendégjátékosunk, Dorotea Sutora begyűjtötte a győzelmet, ezzel 7-1-re módosították az állást. Az utolsó mérkőzést a vegyespárosok fogják vívni.

A nap utolsó találkozóján izgalmas csatára számíthatunk, a Debrecen részéről Csiszér Levente és Fórián Csilla száll harcba a győzelemért, míg pécsi oldalon Letsch Péter és Sárosi Réka lép pályára.

Az első szett a nap legszorosabb és legkiegyenlítettebb játszmáját hozta, végül a pécsiek örülhettek egy elhibázott megütés után. 21-19. Jöhet a második szett.

Ismét szoros csatát hozott a játszma, egyenrangú felek csatájából most a debreceniek jöttek ki jobban, 22-20 a javukra. Következik a mindent eldöntő, harmadik szett.

A harmadik szett dőlt el a legsimábban, 21-11-re hozták a debreceniek. A mérkőzésre Fórián Csilla gyönyörű hálózása tette fel a pontot. Megérdemelték ezt a meccset, a jobb páros győzött. Ezzel az eredménnyel befejeződtek a mai mérkőzések, hét óra közvetítés után megköszönöm a figyelmüket, remélem élvezték a tudósítást. Mindenkinek szép estét kívánok, holnap a harmadik körről természetesen még beszámolok.

Bajnokcsapat - Fotó: Multi Alarm SE

Elnézést kérek a késedelemért, sajnos vasárnap nem volt időm frissíteni az utolsó forduló eredményeivel a blogot. A délelőtti körben a házigazdák a papírformának megfelelő játékkal, 9-0 arányban győzték le a Bodajk csapatát, míg az ezüstcsatán a Debrecen diadalmaskodott 7-2-re. A 2014-es esztendő első nagy hazai tollaslabdaeseményétől ezennel búcsúzunk, mindenkinek tollasozásban gazdag szezon kívánunk. A bajnokcsapat fotójával köszönöm meg a hétvégi figyelmet, hamarosan ismét jelentkezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése